کسب دانش در مورد تولید کورکومین محلول در آب در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام.



ایسنا/ ایلام رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام گفت: دانش تولید کورکومین به صورت محلول در آب در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام موجود است که کاربردهای گسترده ای دارد. در صنایع مختلف غذایی و اشکال مختلف پزشکی.

دکتر فردین القنبری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کورکومین ماده ای طبیعی و از نظر بیولوژیکی فعال است که از زردچوبه به دست می آید که امکان استفاده از آن را در فرمولاسیون های غذایی و دارویی می دهد و حلالیت کم این ماده در سیستم های آبی از جمله موارد است. محدودیت های اصلی • کاربرد کورکومین.

وی بیان کرد: خواص ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، جلوگیری از آسیب به غشاهای بیولوژیکی ناشی از اکسیداسیون، خواص ضد التهابی، کاهش آرتریت روماتیسمی، و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند. کورکومین یکی از مهمترین اثرات بیولوژیکی و دارویی است.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام تصریح کرد: کورکومین یک پلی فنل آبگریز است که از ریزوم گیاه زردچوبه به دست می آید که در آب نیمه نامحلول است و به دلیل خاصیت چربی دوستی کورکومین و کم بودن آن است. حلالیت در فاز آبی، جذب خوراکی این ماده به اشکال معمول. غذاهایی مانند پودر، کپسول و قرص بسیار کم است.

القنبری ادامه داد: در این پژوهشکده از نانوکپسولاسیون و تولید نانوحامل به عنوان حامل کورکومین به منظور افزایش حلالیت آن در محیط آبی و افزایش پایداری و جذب این ترکیب در دستگاه گوارش استفاده شد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر دانش تولید کورکومین به صورت محلول در آب در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام موجود است که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف غذایی و انواع دارویی دارد.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام تصریح کرد: در مطالعه حاضر برای افزایش حلالیت در آب کورکومین که یک ترکیب طبیعی غنی از ویتامین ها و اسیدهای آمینه است، بدون حضور حلال های آلی استفاده شد. بنابراین یک ترکیب طبیعی غنی از ویتامین ها و اسیدهای آمینه است. می توان از آنها برای تولید نوشیدنی های سالم استفاده کرد.

القنبری ادامه داد: این موفقیت مرهون تلاش و کوشش کارشناسان پژوهشگاه، دکتر زهرا طاهرینی و دکتر فرشت دارابی است.

انتهای نامه