فست فود در خیابان های شهر پر جنب و جوش تر از همیشه است



پاتوق های خوشمزه تهران این روزها رونق گرفته است، بیشتر از همه پاتوق های فست فود، خوراکی های مضر به قول طرفداران باعث خوشحالی آنها می شود.

به گزارش ایسنا، ایران او نوشت: سیب زمینی سرخ کرده بزرگ و ساندویچ پر از پنیر، قارچ، سوسیس و کباب دور گوشت خوک پیچیده شده و با مشتی پنیر و فنجان های بزرگ نوشابه قیمه و دمپینگ به مشتری تحویل داده می شود. جمعیت خندان که در خیابان ایستاده اند یا روی صندلی های پلاستیکی کنار خیابان نشسته اند، این بمب های پرکالری را نیش می زنند و از غذای خود لذت می برند.

این تصویر برای بسیاری از فست فودهای تهران آشناست. مکان هایی که در حال حاضر مهم ترین مراکز گردشگری پایتخت هستند. زنان، مردان، جوانان و کودکان با خوشحالی ساندویچ های خود را در خیابان، در ماشین گاز می گیرند یا در خیابان صحبت می کنند. راستش را بخواهید، در برخی از این دسته ها، حتی نمی توانید بگویید شلوغ ترین ساعت چه زمانی است، زیرا شلوغ ترین ساعت در چه ساعتی از روز است. با این حال برخی از پاتوق های خوشمزه شب ها شلوغ ترند و به قول معروف زندگی شبانه دارند.

ساعت شش بعد از ظهر است. زن دست دو دخترش را می گیرد و به سمت یک فست فود معروف در مرکز تهران می رود: هر چقدر هم در خانه سرخ کنند، فایده ای ندارند. آنها می گویند طعم آن با آنچه که ما می خوریم متفاوت است.

این دو دختر طاقت ندارند حتی چند دقیقه با مادرشان صحبت کنند و مدام دستانشان را بکشند تا زودتر برایشان سیب زمینی بزرگ یا به قول خودشان یک سیب زمینی بزرگ بخرند. مادر فریاد می زند: «یک لحظه صبر کن، سیب زمینی سرخ شده فرار نمی کند». او سپس ادامه می دهد: «به نظر من تبلیغات تلویزیونی و کارتون هم در علاقه مند شدن بچه ها به ساندویچ و فست فود مؤثر است، این صف ها در تهران زیاد شده است و هر بار که رد می شویم بچه ها می گویند باید یک شب بیایم اینجا. وقتی می بینی که وقت شب نیست مرا آوردند اینجا، خیلی شب ها هم محل استراحت را خودشان انتخاب می کردند، «اگر بیرون میز و صندلی بود، آنقدر خوش می گذراندند و من و آنها را مجبور می کردند. پدر.”

بعد از چند دقیقه دو دختر کوچولو در حال خوش گذرانی هستند. هر کدام با یک بشقاب یکبار مصرف پر از سیب زمینی سرخ کرده و سس زرد و قرمز وارد می شوند.

سپس چند دختر ساندویچ های غول پیکر را حمل می کنند. ساندویچ ها با پنیر، قارچ، سوسیس و مرغ پر شده است. از همان ساندویچ هایی که این روزها به آن زاپاتا می گویند. دختر ساندویچی ساندویچ ها را نیش می زند و می گوید: من به این ساندویچ ها معتاد هستم، اگر چند روز نخورم ناراحت می شوم.

می پرسم آیا این ساندویچ ها کالری بالایی ندارند؟ میگه واقعا چرا؟ اما آنقدر خوشمزه است که نمی توان آن را از دست داد. امیدوارم با این افزایش قیمت ساندویچ گرانتر از آنچه هست نشود. “پس باید به جای سه بار در هفته یک بار ساندویچ بخورم.”

دختر همچنان با صدای بلند می خندید که انگار لطیفه ای گفته باشد. بعد ردیف های فست فود معروف تهران را از شمال شهر تا جنوب شهر برایم فهرست کردند:

– فکر می کنی از خوردن لذت می بری؟

همه مردم دنیا دوست دارند فست فود بخورند. کی اصلا ساندویچ و پیتزا دوست نداره؟ در مورد ضربه زدن به بدن به ترتیب چطور؟

اما اکنون از رستوران داران می شنویم. من می روم به خط یک خیابان در شمال شرق تهران. از اینکه تمام وسایل رستوران از آشپزخانه گرفته تا میز و صندلی در کنار خیابان نصب شده است. صاحب رستوران او را از شهرداری اجاره کرد: «مدیریت رستوران کار سختی است، من ۱۸ سال سابقه مدیریت رستوران دارم اما بعد از کرونا ورشکست شدم و رستوران را تعطیل کردم و الان از شهرداری اجاره کردم اما بیشتر است. مشکل از مدیریت رستوران است.بعضی چیزها مثل آب و گاز در اختیار ما قرار نمی گیرد و باید همه چیز را خودمان تهیه کنیم.حالا سرگرمی اصلی مردم این است که به رستوران بروند، تا دیروقت گوشه خیابان بنشینند و با هم لذت ببرند و شاد باشند. به عنوان یک قاعده کلی، این محیط‌های خیابانی برای مردم جذاب‌تر از محیط‌های داخلی هستند؛ «مخصوصاً اگر هوا خوب باشد».

در گوشه ای از رستوران، دسته های بزرگ نان فرانسوی قرار دارد. قوطی ها و بطری های نوشابه در طرف دیگر. کارگران دائما در حال تمیز کردن میز و صندلی هستند. این رستوران از ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ صبح باز است و کارکنان ساعت ۵ صبح رستوران را ترک می کنند. مدیر رستوران توضیح می دهد: در زمستان برای گرم شدن و بستن میزها مشعل می گذاریم، در تابستان هم از کولرهای آبی و گازی استفاده می کنیم، مردم عاشق فست فود هستند و از کودکی به آن عادت کرده اند. برخلاف لوبیا سبزی که می‌خواهید در خانه تهیه کنید، به سرعت آماده می‌شود.

می پرسم اما فست فود از غذاهای سنتی ایرانی گرانتر است، گفت: اینطور نیست، موادی که استفاده می کنیم هر روز در نوسان است، بال مرغ را کیلویی ۳۲ هزار تومان می خریدیم، اما الان به ۷۲ هزار تومان رسیده است. کیلویی یا آن ۶۵۰ هزار تومان نفت شد ۱۵۰۰۰۰۰، نان باگت هم شد ۲۰۰۰ تومان ۷۵۰۰، ما هم باید قیمت ها را بالا ببریم چون نمی توانیم ضرر کنیم، ۱۰ نفر اینجا می خورند. در مقایسه با سایر غذاها زیاد افزایش نیافته است.»

می پرسم شاید از این به بعد از نان باگت استفاده نکنید و لواش را با نان ساندویچی عوض نکنید؟ او می‌گوید: «راستش، ما به این موضوع فکر کرده‌ایم، اما این امکان پذیر نیست. تصور کنید برگر لواش چقدر بد است. چیزی که ساندویچ را برای مردم جذاب می کند، باگت است. مردم طعم همبرگر کنار این نان را دوست دارند. البته می توان در نان تغییراتی ایجاد کرد و خمیر دیگری درست کرد.»

کارمندان این خط فست فود می گویند که شلوغی آن از ساعت ۱۲ بعد از ظهر تا ۴ بعد از ظهر و دوباره از ساعت ۶ بعد از ظهر تا ۱۲ بعد از ظهر است. کارمند دیگری گفت: همبرگرهای ما دست ساز هستند. الان همه چی گرونه و فست فود هم مثل هیچ چیز دیگه ای نیست یعنی از همه چیز گرونتر نیست. اینجا هم کباب داریم که قیمتش همون فست فود هست.»

برای این سفارش کوچک در خیابان حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه شده و ۱۵ میلیون تومان اجاره ماهانه اوست و به گفته کارمندانش اگرچه هر شغلی سختی های خاص خود را دارد، اما این کار نیز سخت است. مردی که با خانواده اش برای صرف یک غذای سریع آمده است، می گوید: «مردم ما دوست دارند بیرون از خانه خوش بگذرانند. مسافرت و سایر فعالیت های تفریحی در حال حاضر بسیار دشوار است، اما غذا خوردن در بیرون از خانه ساده ترین است. اما وقتی خانواده ای غذای آماده می خورند، در واقع می توانند با ۵۰۰ هزار تومان یک شب را با هم بگذرانند.»

فست فود شمال غرب تهران را با ساندویچ هایی می شناسند که ساندویچ را با انواع نان سرو می کنند و داخل ساندویچ را با جعفری و سبزیجات مختلف پر می کنند. ساعت ۹ شب است و ترافیک زیادی در این منطقه وجود دارد. مردم جلوی ساندویچ ها صف می کشند. خیلی ها در ماشین منتظرند تا غذایشان آماده شود. برخی از مغازه ها چندین میز و صندلی دارند اما تعداد مشتریان بسیار بیشتر از تعداد صندلی هاست. بعضی ها ساندویچ هایشان را می خرند و به پارک های اطراف می روند. صدای خنده از هر طرف شنیده می شد. یکی از خانواده‌هایی که ساندویچ‌هایشان را با ماشین می‌خورند، می‌گوید که هفته‌ای یک‌بار به اینجا می‌آیند، زیرا عاشق شب‌هایشان هستند و فکر می‌کنند که این منطقه رنگ و عطر جذابی به آن منطقه داده است: «کیفیت ساندویچ‌ها بسیار قابل قبول است و واقعاً خوشمزه و خوشمزه هستند. خوشبو هنوز قیمتش بالا نرفته.» البته ساندویچ های این خواستگاری مثل بقیه شهرها غول پیکر نیست، خیلی مختصر و مفید است و به قول معروف فقط دل آدم را می گیرد. “

این روزها پاتوق های خوشمزه در تهران رونق گرفته است. بیشتر از همه از فست فود استراحت کنید. غذاهای مضر، به گفته طرفداران، آنها را خوشحال می کند.

انتهای پیام