راهنمای غذای کانادایی و بیماری سلیاک


کاسه آب توت فرنگی

راهنمای غذای کانادایی جدید منتشر شده است که نسبت به نسخه قدیمی ۲۰۰۷ تغییری اساسی دارد. در مجموع، این یک قدم خوشایند در مسیر درست است.

اولین چیزی که باید تاکید کرد این است که این راهنمای سلامت جمعیت است. شواهدی از یک الگوی کلی از تغذیه سالم است که با خطر کمتر ابتلا به بیماری مزمن سازگار است. هدف آن ارائه توصیه های تغذیه ای خاص برای شرایط فردی نیست. بیشتر در مورد آن در زیر.

یکی از دلایلی که من این راهنما را دوست دارم این است که نحوه غذا خوردن شما را در مقابل آنچه می خورید ترویج می کند. بسیاری از مردم می دانند چه چیزی سالم است، اما به سختی می توانند آن دانش را عملی کنند. و “چگونه غذا بخوریم”، مراحل بسیار عملی و مهمی را که در هنگام غذا خوردن باید در نظر بگیرید را تشریح می کند.

اگر یک بیماری مانند بیماری سلیاک دارید، باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا راهنمای مورد نیاز شما را سفارشی کند. بنابراین، به عنوان یک متخصص تغذیه که در بیماری سلیاک تخصص دارد، اجازه دهید بخش هایی از راهنمای غذایی را که یک فرد مبتلا به بیماری سلیاک باید به آن توجه کند، برجسته کنیم.

۱- تابلوی خود را مانند طراحی یک مدل تابلو تنظیم کنید:

یکی از تغییرات بزرگ در راهنمای غذا حذف گروه های غذایی و اندازه وعده ها است. این با یک مدل بشقاب انتزاعی تر جایگزین شده است که کانادایی ها را تشویق می کند نیمی از وعده غذایی خود را به عنوان میوه یا سبزی، یک چهارم غلات کامل و یک چهارم پروتئین مصرف کنند. این می تواند برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک چالش هایی ایجاد کند، به ویژه از جمله مواد مغذی کافی برای سلامت استخوان، که در زیر بیشتر در مورد آن صحبت می کنم.

با این حال، یک فرد مبتلا به بیماری سلیاک باید سعی کند غذای خود را همانطور که در نمودار در راهنمای غذای کانادا نشان داده شده است آماده کند، زیرا این به رفع شکاف فیبری که بسیاری از افراد سلیاک از آن رنج می برند کمک می کند. در واقع، یکی از رایج ترین مواد مغذی نگران کننده کمبود فیبر است.

با پر کردن بشقاب یا کاسه خود با نیمی از میوه ها و سبزیجات، یک چهارم با پروتئین و یک چهارم با غلات کامل بدون گلوتن، به احتمال زیاد به هدف فیبر روزانه خود که ۲۵ گرم برای زنان بالغ و ۳۸ گرم است برسید. برای بزرگسالان. مردان.

۲. روی کلسیم و ویتامین D از منابع غذایی غنی تمرکز کنید

حذف گروه های غذایی، مانند “شیر و جایگزین”، تغییر بزرگی در این راهنمای غذایی است. در حال حاضر تاکید کمتری بر شیر و جایگزین‌ها وجود دارد، زیرا در گروه جدید “پروتئین” که شامل لبنیات و محصولات لبنی جایگزین، آجیل، دانه‌ها، لوبیا، حبوبات، ماهی، تخم‌مرغ، توفو، مرغ و گوشت قرمز بدون چربی است، گنجانده شده است. به جای یک دسته کامل از غذاهای حاوی شیر و محصولات جایگزین، اکنون فقط یک کاسه ماست در گروه پروتئین وجود دارد.

این ممکن است برای مبتلایان به بیماری سلیاک چالش هایی ایجاد کند زیرا کلسیم و ویتامین D دو ماده مغذی مهم دیگر در رژیم غذایی بدون گلوتن هستند. بیماری سلیاک با افزایش خطر پوکی استخوان همراه است، بنابراین مهم است که هر روز به تغذیه سالم استخوان توجه کنید. مطمئناً توجه ویژه ای برای گنجاندن منابع غذایی روزانه از مواد مغذی برای سلامت استخوان، به ویژه کلسیم و ویتامین D ضروری است.

یک بار دیگر به تابلو توجه می کنیم:

برای میوه ها و سبزیجات، موارد زیر را بیشتر انتخاب کنید: قارچ، کنگر فرنگی، چغندر، سبزی، بوک چوی، کلم بروکلی، کلم، سبزی قاصدک، ادامام، انجیر خشک، آلو خشک، گریپ فروت، کلم پخته، شلغم یا خردل، کیوی، بامیه، پرتقال، روتاباگا، جلبک دریایی، نخود فرنگی، آجیل کدو حلوایی

برای غذاهای پروتئینی، سعی کنید هر روز انواع مختلفی از آنها را در نظر بگیرید: شیر گیاهی غنی شده، بادام، شیر گاو/بز/گاومیش، ماست یا پنیر، کفیر، نخود، لوبیا، لوبیا شمالی، لوبیا چشم بلبلی، سویا، لوبیا سفید، نخود، بادام، ماهی آزاد کنسرو شده با استخوان، ساردین، میگو ماهی کاد و توفو با سولفات کلسیم

بسته به شرایط منحصر به فرد شما، ممکن است به مکمل کلسیم نیز نیاز داشته باشید که باید با پزشک یا متخصص تغذیه در میان بگذارید.

اکثر افراد مبتلا به بیماری سلیاک (و واقعاً همه کانادایی ها) احتمالاً به مکمل ویتامین D نیاز دارند. بسته به سطح شما، یک متخصص تغذیه یا پزشک می تواند یک رژیم مکمل را برای شما سفارشی کند. دوز شروع خوب ۲۰۰۰ واحد بین المللی یک بار در روز همراه با غذا مصرف می شود.

آیا علاقه مندید بدانید روزانه چه مقدار کلسیم مصرف می کنید و آیا نیازهای منحصر به فرد شما را برآورده می کند؟ می توانید در این مسابقه سرگرم کننده شرکت کنید.

۳. روی منابع غذایی غنی از ویتامین B تمرکز کنید

نسخه قبلی راهنمای غذا حاوی توصیه هایی برای زنان در سنین باروری بود تا از دریافت کافی اسید فولیک (ویتامین B9) اطمینان حاصل کنند. در شواهد جدید، تاکیدی بر مقدار کافی اسید فولیک وجود ندارد.

این ممکن است دوباره برای مبتلایان به بیماری سلیاک مشکل‌ساز باشد، زیرا کمبود ویتامین‌های B، از جمله اسید فولیک، B12، B6، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین، از دیگر مواد مغذی نگران کننده سلیاک هستند.

اگرچه کم خونی ناشی از کمبود فولات به اندازه کم خونی در افراد مبتلا به بیماری سلیاک رایج نیست، ممکن است ایده خوبی باشد که از دریافت اسید فولیک کافی از طریق ویتامین های عمومی اطمینان حاصل کنید، به خصوص اگر در سنین باروری هستید. از یک متخصص تغذیه یا پزشک بپرسید.

یک بار دیگر به تابلو توجه می کنیم:

برای میوه ها و سبزیجات: مجموعه ای از نخود سبز شامل قارچ، اسفناج پخته شده، آووکادو، کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم پیچ، چغندر، مارچوبه، سوخار، کنگر فرنگی و پاپایا است.

برای پروتئین ها: ادامام، عدس، لوبیا، گوشت گاو بدون چربی، تخم مرغ، ماهی، مرغ، توفو، آجیل و دانه ها.

در اینجا خلاصه رژیم غذایی بدون گلوتن و راهنمای غذایی جدید کانادا آمده است:

  1. فیبر کافی بخورید و مطمئن شوید که آنچه می خورید (چه در کاسه یا بشقاب) نیمی از میوه ها و سبزیجات است.
  2. غذاهای گیاهی از جمله آجیل، دانه‌ها، لوبیا، حبوبات و توفو را بیشتر مصرف کنید زیرا سرشار از فیبر هستند و می‌توانند منبع خوبی برای کلسیم باشند.
  3. هر روز غذاهای سبز رنگ را انتخاب کنید، آنها منبع خوبی از اسید فولیک و همچنین کلسیم هستند.
  4. غذاهای غنی از سلامت استخوان از جمله کلسیم و ویتامین D را به اندازه کافی مصرف کنید. برای بهبود رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه همکاری کنید و مشخص کنید که آیا به مکمل نیاز دارید، به خصوص اگر لبنیات نمی خورید. یا در آزمون بالا برای نقطه شروع شرکت کنید.
  5. انواع غذاها را از هر دسته غذا بگنجانید. هنگام خرید مواد غذایی، خرید میوه یا سبزیجات جدید یا کم مصرف شده را هدف خود قرار دهید.
  6. مصرف یک مولتی ویتامین ژنریک با کیفیت بالا همراه با اسید فولیک را در نظر بگیرید. به خصوص اگر به تازگی تشخیص داده شده باشد.



سریعترین رژیم لاغری