ایسنا/زنجان مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: تاکنون ۷۶۴ واحد تولید پرورش انواع ماهی در استان فعالیت دارند.
منصور حقیراد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان ماهنشان با تولید قریب بر ۱۱ هزار و ۵۸۸ تن ماهی در رتبه اول منطقه قرار داشته و مسئولیت تولید حدود ۷۴ درصد ماهی به خصوص سردآبی قزلآلا را در استان عهدهدار است.
وی اضافه کرد: از این تعداد واحد تولید و پروش ماهی، ۶۹۷ واحد مختص سردآبیها، ۳۴ واحد گرمآبیها، ۱۳ واحد مختص تولید ماهی زینتی و ۱۱ مورد نیز برای تولید بچه ماهی بوده که اکثر این واحدهای تولیدی در شهرستان ماهنشان فعال است.
حقیراد با بیان اینکه پارسال کمبود نزولات آسمانی موجب کاهش تعداد ماهی شد، افزود: برنامه پرورش ماهیان سازگار با کمآبی و اقلیمهای گرم و خشک در اکثر استانها در دستور کار است، به نحوی که تغییر کاربری از نوع پرورش ماهی قزلآلا به ماهی تیلاپیا است اما هنوز در استان زنجان مجوز پرورش ماهی تیلاپیا صادر نشده است.
وی با اشاره به اینکه این نوع ماهی در سه استان سمنان، یزد و خراسانجنوبی در حال پرورش است، بیان کرد: فعالان حوزه محیطزیست در مورد پرورش این ماهی حساسیت نشان میدهند. گفتنی است تیلاپیا دو گونه بوده و گونه مهاجم آن در صورتی که در محیط بسته نگهداری شود و ارتباطی با دریا و رودخانهها نداشته باشد، هیچ مشکلی به لحاظ پرورش نخواهد داشت.
حقیراد در مورد موافقت نکردن سازمان حفاظت محیطزیست برای پرورش این نوع ماهی گفت: علت این که سازمان حفاظت محیطزیست با پرورش این گونه ماهی در همه استانهایی که به وسیله رودخانهها با دریا در ارتباط هستند موافقت نمیکند؛ این است که این ماهی با سرعت رشد بالا به عنوان مهاجم سایر گونههای آبزی شناخته شده و حتی در زمانی که احساس خطر انقراض و کمبود جمعیت کند، به طریق بکرزایی تخمریزی میکند و جمعیت خود را سریع بالا میبرد.
مدیر امور شیلات استان زنجان با اشاره به اینکه پرورش ماهی سازگار به کمآبی با توجه به شرایط موجود و عوارض پرورش گونههای مختلف ماهی در طبیعت بعد از مدت طولانی حائز اهمیت است، اذعان کرد: به لحاظ علمی و تحقیقات دانشگاهی، پرورش ماهی با ایجاد شرایط و بستر مناسب هیچ مشکلی به لحاظ تولید در استان نداشته ولی تا زمانی که مراحل مجوز کامل نشود، پرورش این ماهی ممنوع و با پرورشدهندگان برخورد میشود.
این مسئول همچنین اشارهای به تولید زالوی طبی نیز کرد و ادامه داد: سازمان جهادکشاورزی از پرورش زالو استقبال کرده و مجوز لازم را ارائه میدهد. تنها نکتهای که در این زمینه وجود دارد، اخذ مجوزهایی از سازمان بهداشت است؛ چرا که برخی از زالوها سمی بوده، از این جهت تاییدیههای لازم برای پرورش زالوهای طبی از مراجع ذیربط باید اخذ شود.
حقیراد در خصوص تولید ماهیان زینتی اظهار کرد: تولید ماهی زینتی در استان به میزان ۸۳۰ هزار قطعه بوده و این رقم قابلیت افزایش دارد ولی متاسفانه تولیدکنندگان این بخش در استان رغبتی برای فعالیت در این زمینه ندارند؛ چرا که شرایط برایشان توجیه اقتصادی ندارد، از طرفی سال گذشته پرورش ماهیان زینتی از اولویت وزارت جهادکشاورزی خارج شده و بخش توسعه کشاورزی و بانک، در این خصوص تسهیلاتی پرداخت نمیکند.
انتهای پیام